Άλμπουμ – αφιέρωμα των National στους Grateful Dead με πολλές και σημαντικές συμμετοχές

Day Of The DeadΟι National ανακοίνωσαν την κυκλοφορία άλμπουμ – αφιερώματος στους Grateful Dead. Το άλμπουμ ονομάζεται “Day Of The Dead” (δείτε το εξώφυλλο αριστερά), θα κυκλοφορήσει τις 20 Μαΐου και περιέχει διασκευές κομματιών των Grateful Dead από 60 και πλέον καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, περιέχει 59 κομμάτια, συνολικής διάρκειας 6 περίπου ωρών.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα, το οποίο επιμελήθηκαν και ετοίμαζαν χρόνια ο Aaron και ο Bryce Dessner. Σύμφωνα με τους ίδιους, η μουσική των Grateful Dead ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για αυτούς και αυτός ο δίσκος είναι μια γιορτή για τη μουσική κληρονομιά τους.

Ανάμεσα στα ονόματα που συμμετέχουν στο αφιέρωμα, πέρα από τους National φυσικά, είναι οι Wilco, Flaming Lips, Courtney Barnett, War on Drugs, Justin Vernon, Walkmen, Tunde Adebimpe (TV on the Radio), Unknown Mortal Orchestra, Sharon Van Etten, Jim James (My Morning Jacket), Grizzly Bear, Richard Reed Parry (Arcade Fire) και άλλοι πολλοί.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή, σε πενταπλό cd και σε box set βινυλίου περιορισμένης έκδοσης. Όλα τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Red Hot για την καταπολέμηση του AIDS/HIV και άλλων σκοπών σχετικών με τη υγεία ανά τον κόσμο.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.dayofthedeadmusic.com.

Read also

1