Circus Veil

Έχοντας ήδη δύο singles – video clips και μία demo κυκλοφορία στη πλάτη τους, oι Circus Veil είναι μια νέα rock/metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζοντας την ενέργεια και τη δημιουργικότητά της αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη για πολλά.

Ξεκίνησαν στα τέλη του 2010 από μαθητές λυκείου και γυμνασίου με διαφορετικό όνομα και μετά από μερικά χρόνια πολλών live εμφανίσεων και πειραματισμών, στα τέλη του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο demo με το όνομα “Circus Veil”. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα δύο νέα και πολλά υποσχόμενα singles τους, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία τόσο του νέου τους ΕΡ, όσο και του πρώτου τους full length δίσκου.

Οι Circus Veils αποτελούνται από τους Lee Hale (φωνητικά), Paul Nikk (κιθάρα), Jimmy Balas (κιθάρα), Taz Ames (μπάσο) και Νick (τύμπανα). Εμείς συνομιλήσαμε με έναν εκ των Circus Veil, τον Jimmy Balas, ώστε να μάθουμε ακόμα περισσότερα για αυτούς, μέσα από μερικές ερωτήσεις που του απευθύναμε.

Ερ.Σύστησε μας τους Circus Veil. Πες μας λίγα λόγια για το πως σχηματίστηκε η μπάντα.
Απ.Hello Bubbling Sounds! Το συγκρότημα σχηματίστηκε στις αρχές του 2010, ως μια μαθητική μπάντα όσο ήμασταν ακόμα μαθητές λυκείου και γυμνασίου και με διαφορετικό όνομα. Ύστερα από μερικά χρόνια γεμάτα lives και πειραματισμούς, αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα αρχή με ολοκαίνουρια μουσική και όνομα. Η σύστασή μας ωστόσο παραμένει ίδια όλα αυτά τα χρόνια.
Ερ.Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα;
Απ.Το όνομα ήταν ιδέα του Paul (κιθάρα) και έχει συμβολικό χαρακτήρα, που βασίζεται σε μια παρομοίωση που είχε κάνει και μας άρεσε πολύ. Το "Circus" συμβολίζει τη γελοιότητα και τη μιζέρια που υπάρχει στον κόσμο, ενώ το "Veil" τον μαγικό τρόπο με τον οποίο αυτή σκεπάζεται και μας κάνει να νομίζουμε ότι τα πράματα είναι τέλεια όπως είναι.
Ερ.Ποιες είναι οι επιρροές σας και πως αυτές επηρεάζουν την δημιουργία της μουσικής σας;
Απ.Οι βασικότερες επιρροές μας έχουν να κάνουν κυρίως με το μοντέρνο rock και metal ήχο, αλλά και με παλιότερα συγκροτήματα. Μερικές μπάντες που σίγουρα μας έχουν επηρεάσει πολύ είναι οι Bring Me The Horizon, οι Him, οι My chemical Romance και οι Motley Crue. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικό γούστο στη μουσική και διαρκώς ψάχνουμε για νέα πράγματα που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε. Αυτό οπωσδήποτε καθορίζει πολύ τον ήχο μας. Για παράδειγμα, ο Νίκος (τύμπανα) είναι μεγάλος fan της funk και της Jazz, ενώ ο Παντελής (φωνητικά) ασχολείται και με την ηλεκτρονική μουσική. Πολύ συχνά άλλωστε όταν γράφουμε κάποιο νέο τραγούδι η τελική του μορφή είναι εντελώς διαφορετική από την αρχική του.
Ερ.Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να βρεθείτε παρέα επί σκηνής ή στο στούντιο;
Απ.Θα θέλαμε πάρα πολύ να συνεργαστούμε με συγκροτήματα ή καλλιτέχνες οι οποίοι θα μας δώσουν μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι διαφορετικό ή ανανεωμένο από αυτό που ήδη κάνουμε. Όποτε προκύπτει χημεία μεταξύ διαφορετικών μουσικών μπορούν να δημιουργηθούν απίστευτα πράγματα. Ευχόμαστε κάποτε να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι όχι μόνο με τα συγκροτήματα που ανέφερα και παραπάνω, αλλά και με πολλά ακόμα. Τα όνειρα άλλωστε είναι για να τα κυνηγάς.
Ερ.Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την μουσική;
Απ.Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την ερώτηση θα θέλαμε κι εμείς κάποια απάντηση. Για τον κάθε άνθρωπο που ξεκινάει να ασχολείται με τη μουσική ή για κάθε νέο συγκρότημα τα πράγματα διαφέρουν και ο καθένας βρίσκει το δικό του δρόμο. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως το να περιορίζει ή να προσπαθεί κανείς να καθορίσει τη δημιουργικότητα του είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει. Ίσως ακούγεται κάπως "κλισέ", αλλά πάντα υπάρχουν άτομα που πέφτουν σε αυτή τη παγίδα.
Ερ.Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που περνά τις τάσεις τόσο σε lifestyle όσο και στη μουσική. Βάλτε μας λίγο στο μουσικό κλίμα της πόλης.
Απ.Είναι γεγονός πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πολύ πλούσια τοπική σκηνή που μπορεί να ικανοποιήσει σχεδόν όλα τα γούστα και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Γίνονται πολύ τακτικά συναυλίες και η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι τις περισσότερες φορές αρκετά ικανοποιητική. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στην indie/psychedelic αλλά και στη metalcore σκηνή.
Ερ.Μελλοντικά σχέδια των Circus Veil (live, ηχογραφήσεις κ.λπ.);
Απ.Είναι σχεδόν έτοιμο το νέο μας ΕΡ, το οποίο και θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Δεκέμβρη και θα περιέχει 4 καινούρια κομμάτια. Παράλληλα, έχουμε ήδη αρχίσει τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο μας ολοκληρωμένο δίσκο, για τον οποίο είναι ακόμα αρκετά νωρίς να πούμε λεπτομέρειες. Πάντως θα κυκλοφορήσει σίγουρα μέσα στο 2016. Όσον αφορά τα live, με αφορμή τη κυκλοφορία του ΕΡ μας σκοπεύουμε να κλείσουμε όσο το δυνατό περισσότερες εμφανίσεις σε πόλεις εντός Ελλάδας. Από εκεί και μετά, στο έμμεσο μέλλον θα επιδιώξουμε να βγούμε για κάποιες συναυλίες στην Ευρώπη.
Ερ.Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, πως προωθείτε την δουλειά σας?
Απ.Πλέον η προώθηση της μουσικής έχει γίνει μια μεγάλη κατηγορία μόνη της και οι δυσκολίες είναι πολλές. Όχι όμως πως για αυτό λόγο παίζει ρόλο η κρίση απαραιτήτως. Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ενεργή και καλά ενημερωμένη παρουσία στο internet, το οποίο καλώς ή κακώς καθορίζει πλέον αρκετά πράγματα. Από εκεί και μετά, η επικοινωνία με ραδιόφωνα και DJs είναι πάντα κάτι πολύ σημαντικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως όταν προωθείς κάτι πρέπει να το τρέχεις συνέχεια και όχι κατά διαστήματα. Αλλιώς σπάνια πετυχαίνει κανείς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ερ.Την άποψή σας για τη μορφή της μουσικής βιομηχανίας σήμερα και για το downloading.
Απ.Από τη μία πλευρά δεν μπορώ να πω ότι διαθέτουμε αρκετή εμπειρία ώστε να έχουμε κάποια ουσιαστική άποψη σχετικά με τη μουσική βιομηχανία, αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι ότι έχει αλλάξει σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι οι μπάντες μπορούν πλέον να κάνουν από μόνες τους πράγματα που παλιότερα θα ήταν υπερβολικά δύσκολα χωρίς δισκογραφική εταιρία. Προφανώς αυτό συνεπάγεται τη δημιουργία όλο και περισσότερων ανεξάρτητων συγκροτημάτων και κατά συνέπεια μεγαλύτερη ποσότητα σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν. Όσον αφορά το downloading, σίγουρα όταν πρωτοπροέκυψε ήταν μεγάλο πρόβλημα καθώς ήταν κάτι πρωτοφανές. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως τόσο οι εταιρίες όσο και τα ίδια τα συγκροτήματα βρήκαν τρόπο να αντεπεξέλθουν. Είναι μάλιστα συχνό, οι ίδιες οι εταιρίες να παραχωρούν κυκλοφορίες τους για δωρεάν κατέβασμα, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους για τα έσοδα τους.
Ερ.Το κομμάτι με το οποίο έχεις κολλήσει αυτή την περίοδο;
Απ.Το καινούριο single των Panic! At the Disco, το "Emperor’s New Clothes". Και το τραγούδι και το video είναι απίστευτα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε – δείτε τα δύο singles των Circus Veil, το “Freakin’ Out” και το “Goin’ On”.

Τους Circus Veil μπορείτε να τους "βρείτε" εδώ:circusveil.com
www.facebook.com/circusveilband
www.youtube.com/user/circusveil
www.twitter.com/circusveil
instagram.com/circusveil

Read also

1
1