The Skelters

Οι Skelters είναι μια σύγχρονη ροκ μουσική μπάντα με αγγλόφωνο στίχο από τη Θεσ/νίκη. Επέλεξαν το όνομα τους επηρεαζόμενοι από το τραγούδι των Beatles “Helter Skelter”. Στην παρούσα τους μορφή αποτελούνται από τους Άγγελο Χαραβιτσίδη (κιθάρα, φωνητικά, πιάνο), Δανιήλ Χαραβιτσίδη (ντραμς, κρουστά, φωνητικά, πιάνο), Σταύρο Αμανατίδη (κιθάρα, φωνητικά) και Θοδωρή Νικολάου (μπάσο).

Οι Skelters έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 εμφανίσεις σε όλα τα live stages της Θεσ/νίκης, της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, σε festivals, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές κ.α. Επίσης, έχουν συνεργαστεί σε live εμφανίσεις τους με καλλιτέχνες και συγκροτήματα σε όπως οι ZZ Top, Pavlov’s Dog, Louisiana Red, Paul Di Anno (Iron Maiden), Don Dokken, Iron Butterfly, Steve Harley & Cockney Rebel, Puressence κ.α. Χαρακτηριστικό στοιχείο των live εμφανίσεων τους είναι το show που προσφέρουν, η χορευτική διάθεση που δημιουργούν στο κοινό, τα φωνητικά τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία.

Τον Ιούνιο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των Skelters με τίτλο “Explain To Me” από την Lyra/Pan-Vox και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο βίντεο των Skelters στο τραγούδι “See How Much I Love You”, ενώ τον Ιούνιο του 2011 κυκλοφόρησε και το δεύτερο για το “Explain To Me”.

Το κομμάτι “Win This Fight”, το οποίο μπορείτε να ακούσετε – δείτε παρακάτω, συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο νέο άλμπουμ των Skelters με τίτλο “Revive”. Το “Revive” θα κυκλοφορήσει από την New Dream Records σε ηλεκτρονική μορφή και σε cd στις 31 Οκτωβρίου 2016.

Για να μάθουμε περισσότερα για τους Skelters, ρωτήσαμε σχετικά τον Άγγελο και τον Δανιήλ.

Ερ.Πείτε μας την ιστορία πίσω από τη δημιουργία των Skelters.
Απ.Δανιήλ: Οι Skelters δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 1996 από τα δύο αδέρφια Άγγελο και Δανιήλ Χαραβιτσίδη, οι οποίοι έπαιζαν κιθάρα και ντραμς αντίστοιχα. Στα επόμενα 7 χρόνια, πέρασαν πολλά άτομα από τη μπάντα. Το 2003 ολοκληρώθηκε το line up της μπάντας με τον Σταύρο Αμανατίδη στη κιθάρα και τον Θοδωρή Νικολάου στο μπάσο.
Ερ.Ποιες είναι οι αρχικές επιρροές της μπάντας και πόσο αυτές επηρεάζουν τον ήχο σας?
Απ.Άγγελος: Οι αρχικές επιρροές μας από την αρχή που ξεκινήσαμε με τον Δανιήλ το συγκρότημα ήταν οι Beatles, o John Lennon (εξακολουθούν να είναι το A και το Ω) και οι U2. Νομίζω ότι έχουν μετουσιωθεί στον ήχο μας, είτε αυτά είναι τα φωνητικά που κάνουμε στα τραγούδια μας και μιλάω για τις τριφωνίες, τις οποίες μας έμαθαν οι Beatles, είτε ο τρόπος παιξίματος της κιθάρας του Edge των U2, είτε το στυλ τραγουδίσματος του Lennon και του Bono. Νομίζω κυρίως στο νέο μας δίσκο αυτά ακούγονται πλέον πεντακάθαρα σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ μας που ήταν λίγο πιο classic. Γενικότερα όμως, στις μουσικές επιρροές μας υπάρχουν πάντα οι Queen, oι Oasis, οι Rolling Stones, ο Paul McCartney, o George Harrison, μετά o Tom Petty, o Bruce Springsteen, ο Bob Dylan και γενικότερα πολλά μουσικά στυλ κυρίως από τις δεκαετίες των ‘50s, ‘60s, ‘80s.
Ερ.Είστε μια μπάντα με πλούσιο ενεργητικό και πολλές εμπειρίες. Σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το νέο σας άλμπουμ. Σήμερα, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια νέα μπάντα να φτάσει μέχρι εδώ?
Απ.Άγγελος: Θα έλεγα αρκετά δύσκολο, διότι θέλει πολύ επιμονή, υπομονή, πείσμα, τρέξιμο και άφθονο χρήμα να διαθέσεις για να δημιουργήσεις και να προωθήσεις το υλικό σου. Σίγουρα έχουμε κάνει αρκετά πράματα που άλλα συγκροτήματα στην Ελλάδα θα ζήλευαν, αλλά θεωρώ προσωπικά ότι αυτά που θα μπορούσαμε να κάνουμε εάν π.χ. ζούσαμε στην Αγγλία θα ήταν πολύ μεγαλύτερα από ότι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής στην χώρα μας και αυτό δεν το λέω τυχαία.
Ερ.Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Skelters?
Απ.Άγγελος: Στα άμεσα σχέδια μας είναι η προώθηση του άλμπουμ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυρίως μέσω κάποιων video clips που θέλουμε να γυρίσουμε και των live εμφανίσεων μας στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Ερ.Με ποια κομμάτια έχετε κολλήσει αυτή την περίοδο?
Απ.Άγγελος: "What I'm Gonna Do" και "Living Like I'm Dying" από Skelters, "Waiting On a Friend" από Rolling Stones, "Highway Patrolman" από Bruce Springsteen, "Daydreaming" από Radiohead.
Δανιήλ: "Supper’s Ready" από Genesis, "Sorceress" από Opeth.
Τους Skelters μπορείτε να τους "βρείτε" εδώ:www.skelters.gr
www.facebook.com/Skelters
twitter.com/TheSkelters
www.youtube.com/user/TheSkelters
www.instagram.com/the_skelters

Read also

1
1