Όταν τις πρώτες μέρες της άνοιξης ακούς το “The First Days Of Spring” των Noah And The Whale

Noah And The Whale - The First Days Of SpringΚαινούριο κομμάτι δεν είναι. Κυκλοφόρησε το 2009 και συμπεριλαμβάνεται στο ομότιτλο άλμπουμ των Noah And The Whale. Πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ των Βρετανών και αρκετά σημαντικό, αφού το ντεμπούτο τους άλμπουμ του 2008 “Peaceful, The World Lays Me Down” δημιούργησε αρκετές προσδοκίες και το “The First Days Of Spring” ήρθε για να τις ξεπεράσει, αφού και τα δύο άλμπουμ έγιναν χρυσά στη Μεγάλη Βρετανία.

Το συγκεκριμένο όμως άλμπουμ έχει μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το πρώτο. Από αυτό απουσιάζουν τα γυναικεία φωνητικά, καθώς η Laura Marling χώρισε με τον Charlie Fink, τον frontman και συνθέτη της μπάντας και αποχώρησε από αυτήν, γεγονός το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Fink και κεντρικό θέμα του άλμπουμ. Πέρα από την έλλειψη γυναικείων φωνητικών λοιπόν, με το συγκεκριμένο άλμπουμ αλλάζει το ύφος των Noah And The Whale, τόσο στη μουσική όσο και στα λόγια.

Το ομότιτλο κομμάτι “The First Days Of Spring” περιγράφει ένα νέο ξεκίνημα και μια ελπίδα, όπως ακριβώς και η άνοιξη αντιπροσωπεύει. Αν θα έπρεπε να ντύσουμε μουσικά τις πρώτες ημέρες της άνοιξης, τότε το “The First Days Of Spring” θα ήταν το κατάλληλο ένδυμα. Ακούστε το λοιπόν παρακάτω με τα μάτια κλειστά, ταξιδέψτε και προς το τέλος του κομματιού, εκεί που έρχεται η κορύφωση, αφήστε τα συναισθήματα της άνοιξης να σας κυριεύσουν.

Για την ιστορία, μετά το άλμπουμ “The First Days Of Spring” ακολούθησαν άλλα δύο, το “Last Night On Earth” το 2011 και το “Heart Of Nowhere” το 2013, μέχρι που πέρσι ανακοινώθηκε η διάλυση των Noah And The Whale.

Επίσημη ιστοσελίδα: noahandthewhale.com.

Read also

1